<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Gebed gevraagd voor neergestort voetbalteam

KN Redactie 29 november 2016
image
Hulpverleners op de plek waar het vliegtuig neerstortte (Foto: AP)

Voetballers en voetbalteams overal ter wereld vragen om gebed voor de slachtoffers van een vliegtuigcrash in Colombia. In het vliegtuig zaten ook 22 spelers van een Braziliaans voetbalteam.

Spelers en staf van de club Chapecoense waren onderweg om de finale van de Copa Sudamericana (te vergelijken met de Europa League) te spelen tegen de Colombiaanse club Atlético Nacional. Ook 21 journalisten en 9 bemanningsleden waren aan boord.

Noodsignaal

In de buurt van de Colombiaanse stad Medellín stortte het vliegtuig vannacht neer, nadat het vlak daarvoor een noodsignaal had afgegeven. Hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben de plaatselijke bevolking in het bergachtige gebied gevraagd om hun auto’s beschikbaar te stellen.

Het grootste deel van de inzittenden is bij de crash om het leven gekomen. Onduidelijk is om hoeveel mensen het gaat. In de media circuleren verschillende aantallen, die spreken over 72 tot 75 doden.

‘Alleen God geeft kracht’

Vier of vijf inzittenden zouden de ramp hebben overleefd. Onder hen is in ieder geval de Chapecoense-speler Alan Ruschel. Zijn vrouw heeft dat bevestigd op Instagram. “Dank aan God, Alan is in het ziekenhuis”, schreef ze op het sociale medium.

Moa Ruschel bidt voor degenen die zijn omgekomen “en voor al hun familieleden”. “Alleen God kan kracht geven”, schrijft ze.

Gebed gevraagd

Op sociale media wordt massaal om gebed gevraagd voor de slachtoffers van de ramp. Onder de hashtag ‘PrayForChapecoense’ vragen voetbalclubs wereldwijd om gebed, waaronder de Duitse club Schalke 04 en de Italiaanse club AS Roma. De Turkse voetbalclub Besiktas laat op Twitter weten: “onze gebeden zijn met jullie”.

Voetballers zelf laten ook van zich horen. Op zijn Twitteraccount plaatste de Braziliaanse sterspeler Neymar een afbeelding van twee in gebed gevouwen handen. Dat deed ook de Duitse voetballer Lukas Podolski. Hij vroeg op zijn Twitteraccount ook te bidden voor Chapecoense “en hun families”. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.