<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘In Frankrijk mijden Joodse kinderen openbaar onderwijs’

KN Redactie 14 december 2016
image
(foto: AP)

“De antisemitische mobbing op een openbare school zou kinderen teveel schade doen.”

Dat zegt een Joodse Parijzenaar tegen de Times of Israel, zo bericht de Jüdische Allgemeine. “Toe ik nog klein was, was het vanzelfsprekend om een Joods kind naar een openbare school te sturen. Maar vandaag is dat niet meer mogelijk.”

Privéschool

Samen met zijn vrouw heeft hij besloten hun kinderen naar een Joodse privéschool te sturen. Inmiddels bezoeken twee derde van de Joodse kinderen geen openbare scholen meer. Ongeveer de helft van deze kinderen zit op een Joodse school, de andere helft gaat naar een katholieke of protestantse privéschool.

Godsdienstigheid

Tallozen hebben zich van de openbare scholen in Frankrijk afgewend. In het bijzonder rond Parijs bezoekt nauwelijks nog een Joods kind de openbare scholen. Als reden wordt vaak de angst voor antisemitische scheldpartijen en lichamelijk geweld genoemd, maar ook toegenomen godsdienstigheid.

Noord-Afrikanen

Gewelddadige aanvallen gingen, aldus de Jüdische Allgemeine, meestal uit van moslims uit, gewoonlijk Noord-Afrikanen of Fransen met een afstamming daarvandaan. (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.