<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus vraagt om vrijlating pater Tom Uzhunnalil

KN Redactie 11 april 2016
image
Paus Franciscus spreekt de gelovigen op het Sint-Pietersplein toe bij het zondagse Regina Caeli-gebed. (Foto: AP)

Paus Franciscus heeft een oproep gedaan tot vrijlating van de in Jemen ontvoerde priester Tom Uzhunnalil.

Bij het Regina Caeli-gebed zei hij zondag: “Beste broeders en zusters, in de hoop ons gegeven door de verrezen Christus, hernieuw ik mijn oproep tot vrijlating van alle ontvoerde personen in zones van gewapend conflict.”

“In het bijzonder wil ik de salesiaanse priester Tom Uzhunnalil gedenken, die afgelopen 4 maart in Aden, Jemen, werd ontvoerd.”

Aanval op bejaardentehuis

De Indiase priester werd gekidnapt bij de aanslag op een bejaardentehuis dat werd gerund door de zusters van Moeder Teresa. Bij de aanval kwamen zestien mensen om, onder wie vier zusters.

Terroristen

Hoewel niemand de verantwoordelijkheid voor de aanval heeft opgeëist, wordt vermoed dat er islamistische terroristen achter zitten. Zowel Islamitische Staat als al-Qaeda is in het gebied aanwezig.

Paus Franciscus noemde de vier omgebrachte zusters eerder al “de martelaren van vandaag”.

Pater Tom nog in leven

Tijdens de Goede Week gingen geruchten dat pater Tom op Goede Vrijdag zou worden gekruisigd. De Indiase regering liet echter weten dat de priester nog leeft en dat er wordt gewerkt aan zijn vrijlating. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.