<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Jarige Benedictus XVI (93) is ‘in goede doen’

Catholic News Service 16 april 2020
image
Foto: CNS Photo - Paul Haring

Emeritus-paus Benedictus XVI is donderdag 93 geworden. Vanwege het coronavirus kreeg hij geen bezoek, maar werd hij wel gebeld door onder meer zijn 96-jarige broer Georg.

Benedictus XVI voelt zich goed en dat geldt “God zij dank” ook voor alle mensen die samen met hem in het klooster Mater Ecclesiae wonen, zo vertelde zijn persoonlijk secretaris Georg Gänswein aan de Italiaanse krant Avvenire.

Beierse volksliedjes

De emeritus-paus krijgt op zijn verjaardag gewoonlijk bezoek van zijn drie jaar oudere broer Georg. Maar volgens Gänswein spraken de twee elkaar vandaag alleen telefonisch, vanwege de restricties die zijn opgelegd in verband met de pandemie. Het was een van de vele telefoontjes die de jarige Benedictus ontving.

Ondanks de lockdown, zei Gänswein, dat de dag “feestelijker” dan anders zou zijn. Hij vertelde dat er onder meer Beierse volksliedjes gezongen zouden worden ter ere van de emeritus-paus, die in 1927 in het Duitse Beieren geboren werd.

Gebed voor coronapatiënten

Gänswein liet ook weten dat Benedictus elke dag bidt voor de zieken en de slachtoffers van het coronavirus.

“Hij is vooral onder de indruk van de vele priesters, dokters en verpleegkundigen die gestorven zijn doordat zij zorgden voor coronapatiënten.”

Biografie cadeau

Onder de cadeaus die de emeritus-paus donderdag ontving, was een voorpublicatie van het boek Benedikt XVI: Ein Leben (‘Benedictus XVI: Een leven’). Deze bijna twaalfhonderd pagina’s tellende biografie is geschreven door Peter Seewald, die samen met Benedictus werkte aan verschillende boeken. De originele Duitse versie verschijnt in mei.

“Seewald had dit persoonlijk aan de emeritus-paus willen overhandigen”, zei Gänswein, “maar de pandemie maakte dat helaas onmogelijk.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.