fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Jemen: lot ontvoerde salesiaan nog onduidelijk

KN Redactie 22 maart 2016
image
Het klooster van waaruit pater Tom Uzhunnalil werd ontvoerd. Bij de aanval door een jihadistische groep werden zestien mensen, onder wie vier zusters, vermoord. (Foto: AP)

De in Jemen ontvoerde pater Tom Uzhunnalil is nog altijd in handen van de jihadistische groep die hem op 4 maart meenam.

Dat meldt AsiaNews op grond van een verklaring van de algemeen overste van de salesianen, de orde waartoe de Indiase priester behoort.

Aanval op klooster zusters Moeder Teresa

Pater Uzhunnalil werd ontvoerd tijdens een aanval op een klooster en verzorgingshuis van de zusters van Moeder Teresa.

Daarbij werden zestien mensen vermoord, onder wie vier zusters.

Zestien mensen vermoord

Uzhunnalil zat op het moment van de aanval in de kloosterkapel te bidden, van waaruit de jihadisten hem meenamen. 

Over het lot van de 56-jarige Indiase salesiaan is op dit moment verder niets bekend. Hij was op het moment van de ontvoering vier jaar in Jemen.

Geruchten kruisiging ongefundeerd

De ontvoerders hebben waarschijnlijk banden met Islamitische Staat. De geruchten die de ronde doen dat zij de priester op Goede Vrijdag zouden willen martelen, doden en kruisigen, zijn volgens de salesianen ongefundeerd. Er is volgens hen niets dat erop wijst dat de ze waar zijn.

‘Gebed op avond Witte Donderdag’

In de verklaring roept de overste de salesiaanse familie op tot een “intens moment van gebed op de avond van Witte Donderdag, wanneer we met Jezus samenkomen in de pijn en eenzaamheid van Gethsemane”.

‘Grote zorg’

“We blijven met pijn en met grote zorg volgen wat er gebeurt met onze broeder Tom, een salesiaan van Don Bosco, die verdween en over wie we geen nieuws hebben”, schrijft de overste.

Tegelijk drukte hij “onze nabijheid en onze solidariteit met zijn familie” uit. (AsiaNews)