fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Johannes Paulus II instituut in Australië gaat dicht

KN Redactie 27 oktober 2016
image
Mgr. Denis Hart, aartsbisschop van Melbourne (beeld: YouTube)

Aartsbisschop Denis Hart van Melbourne kwam vandaag met een verrassing.

Hij sluit de Australische afdelingen van het Johannes Paulus II instituut voor huwelijk en gezin. Hij motiveert dit met een gebrek aan studenten, maar volgens de Catholic Weekly neemt dit de laatste jaren juist toe.

Heroriënteren

De Australische aartsbisschop maakte de sluiting bekend op dezelfde dag dat paus Franciscus zijn openingstoespraak hield op het instituut in Rome, dat hij onder nieuw leiderschap geplaatst heeft. De paus vroeg het Johannes Paulus II instituut dat zich baseert op de vaste leer van de Kerk en het onderricht van de H. Johannes Paulus II om zich te heroriënteren.

Wrijving

Voortaan moet het instituut trachten “de nodige opening van de intelligentie van het geloof voor de zielzorgtaken van de opvolger van Petrus te ondersteunen”, aldus de paus. Eigenlijk had kardinaal Sarah vandaag op het instituut zullen spreken bij de opening van het academisch jaar, maar de paus heeft besloten hem zelf te vervangen. Waarnemers menen dat tussen de paus en de orthodoxe Afrikaanse kardinaal van wrijving sprake is. (KN/CC/Kath.net)