fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Jongeren danken paus voor bijwonen synode

KN Redactie 27 oktober 2018
image
De jonge auditoren tijdens de Synode. (Foto: CNA)

De jongeren die als toehoorder aanwezig zijn bij de jongerensynode in Rome hebben in een gezamenlijke brief paus Franciscus bedankt voor de deelname.

De Gewone Algemene Bisschoppensynode over ‘Jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping’, wordt zondag definitief afgesloten met een Mis in het Vaticaan, die zal worden voorgegaan door paus Franciscus.

Slotdocument

Vandaag wordt gestemd over het slotdocument, waarmee de werkzaamheden officieel ten einde zijn. De uiteindelijke tekst zal een synthese bevatten van de toespraken, groepsdiscussies en de bijdragen van de deelnemers.

‘Kerk als veldhospitaal’

“Wij delen jouw droom: een Kerk die naar buiten treedt, voor een ieder open staat, vooral voor de meest kwetsbaren, een Kerk als veldhospitaal”, luidt het in de brief. Het schrijven werd vrijdag tijdens een informele, feestelijke bijeenkomst met paus Franciscus aan hem overhandigd.

De jonge auditoren schrijven zich in te willen zetten voor de opbouw van “een cultuur van vrede en solidariteit”, waarbij “armen het middelpunt zijn, waar men Jezus zelf in kan herkennen”.

Ruimte geboden

“De nieuwe ideeën hebben ruimte nodig, die jij ons hebt geboden”, schrijven de jonge toehoorders. “De wereld van tegenwoordig moet de hoop om het geluk te beleven hervinden. Dit geluk ervaart men meer in het geven dan in het ontvangen, door zich in te zetten voor een betere wereld.”

“Wij vragen jou om door te gaan met de weg die jij hebt ondernomen, wij bidden voor jou”, aldus de jonge deelnemers. (ACI)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.