<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Ierse priesters: Kardinaal Burke provoceert de islam

KN Redactie 29 juli 2016
image
Mgr. Diarmuid Martin, aartsbisschop van Dublin (foto: Wikipedia)

De waarneming van kardinaal Burke dat de islam vanzelf een staat inhoudt die door de islamitische wet wordt geregeerd, valt niet bij alle katholieken even goed.

In zijn nieuwe interviewboek Hope for the World zegt Burke dat in een islamitische staat “in feite geen plaats is voor andere religies, ook al worden ze soms getolereerd”.

Hogelijk provocerend

Aartsbisschop Diarmuid Martin van Dublin gaf als commentaar tegen de National Catholic Reporter: “Ik denk dat dit helemaal geen goed doet.” De krant voegt eraan toe dat een woordvoerder van de Vereniging van Ierse Priesters, die ongeveer duizend priesters omvat, waarschuwde dat de opmerkingen van de kardinaal “opgevat zullen worden als hogelijk provocerend in het licht van de gruwelijk dood van de 84-jarige priester Jacques Hamel.”

Telefoontje

Dit brengt Philips Lawler van Catholic Culture tot het commentaar: “O natuurlijk. Alvorens zijn boek te publiceren had kardinaal Burke een telefoontje moeten doen met de leiders van Islamitische Staat en hun vragen: ‘Zijn jullie van plan een oude priester tijdens de Mis om te brengen in de nabije toekomst? Want als dat het geval is, zal ik vast iedere suggestie vermijden dat jullie gevaarlijk zijn’” (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.