<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Burke verdedigt Tridentijnse Mis tegenover paus Franciscus

KN Redactie 1 december 2016
image
Kardinaal Raymund Burke (foto: Wikipedia)

Kardinaal Raymond Burke verdedigt de ‘Buitengewone Vorm’ van de Mis (‘de Tridentijnse Mis’) als gelijkwaardig aan de ‘Gewone Vorm’.

Hij doet dit nadat paus Franciscus de eerste in een interview een “uitzondering” noemde, en het weer beschikbaar maken ervan in 2007 door zijn voorganger als “grootmoedig” omschreef.

Gelijke waardigheid

In gesprek met La Fede Quotidiana zei Burke dat de traditionele rite van voor Vaticanum II “geen uitzondering” is. “Het is de Mis van alle tijden en die kan daarom niet terzijde worden geschoven en heeft een gelijke waardigheid”, aldus Burke.

Ondubbelzinnig

Zinspelend op Summorum Pontificum (2007) zei de kardinaal: “Voor het overige is het motu proprio van Benedictus XVI afdoende. Dat is ondubbelzinnig.” (KN/LifeSiteNews)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.