<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinaal Eijk vraagt om gebed voor slachtoffers Utrecht

KN Redactie 19 maart 2019
image
Agenten zetten maandag de plek van de aanslag in de Utrechtse binnenstad af. CNS Photo - Piroschka van de Wouw, Reuters

Kardinaal Wim Eijk heeft opgeroepen tot gebed voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht, hun familieleden en de mensen die er getuige van waren.

De Nederlandse bisschoppenconferentie laat op haar site weten zich “van harte” bij de oproep tot gebed van de aartsbisschop van Utrecht. De kardinaal zegt in een verklaring op de website van zijn bisdom: “De schok vandaag is groot. Het motief van de dader is nog onduidelijk, maar duidelijk is wel dat de impact op de stad en op Nederland groot is. We leven zeer mee met de slachtoffers en hun familieleden en tevens met de getuigen van dit afschuwelijke incident. Ik vraag uw gebed voor de overledenen en hun nabestaanden, en voor de gewonden die vandaag te betreuren zijn, om een voorspoedige en volledige genezing.”

Utrecht even ‘spookstad’ na aanslag

Een man schoot gisteren in een tram in de buurt van station Utrecht Centraal acht mensen neer, van wie er drie overleden. Hij werd na een klopjacht aan het eind van de middag in een woning elders in Utrecht door de politie gearresteerd.

Het openbaar leven in de stad Utrecht kwam na de aanslag tijdelijk vrijwel stil te liggen, het AD sprak zelfs van een “spookstad”. Voor heel de provincie Utrecht werd het niveau van de terreurdreiging gisteren opgeschroefd tot 5, het hoogste niveau. Niet de vermoedelijke dader zelf, maar mensen in zijn omgeving zouden volgens het AD bij veiligheidsdiensten bekendstaan als radicalen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.