<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
China

Kardinaal Parolin eert eerste Vaticaanse diplomaat in China

KN Redactie 28 december 2015
image

Hij was de eerste apostolische gezant van het Vaticaan in China.

Republiek

Kardinaal Constantini diende in China van 1922 tot 1933, toen het vasteland van China een republiek was in de periode tussen de val van de Qing dynastie in 1922 en de communistische machtsovername in 1949.

Verschil

Volgens kardinaal Parolin waren de doelstellingen van de gezant in China helder: duidelijk maken dat er een verschil bestond tussen de katholieke missie en de vaak harde aanpak van de koloniale mogendheden, in het bijzonder Frankrijk dat naijverig was op zijn protectoraat; om de Kerk wortel te laten schieten door haar aan een autochtone geestelijkheid toe te vertrouwen; om het evangelie in de grootse Chinese beschaving te injecteren door er de vreemde elementen uit te verwijderen die uit het Westen waren geïmporteerd.

Grenzeloze liefde

De schrijver van het boek, Christian Gabrieli, verdient volgens kardinaal Parolin lof omdat hij “de uiterste zorg, onmetelijke toewijding en grenzeloze liefde van de bisschoppen van Rome voor het Chinese volk zichtbaar heeft gemaakt, precies zoals paus Franciscus die vandaag laat zien.” (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.