fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kardinalen India: ‘bid voor vrede’

KN Redactie 7 oktober 2016
image
Een Indiase militair in de regio Kashmir. De strijd om de regio is opnieuw opgelaaid. (Foto: AP)

Twee kardinalen in India vragen om gebed voor vrede, nu de strijd tussen India en Pakistan in de regio Kashmir opnieuw is opgelaaid.

Meerdere Indiase kardinalen deden tegelijkertijd een oproep tot gebed. Kardinaal Oswald Gracias van Bombay, de voorzitter van de Federatie van Aziatische bisschoppenconferentie, riep zowel in India als in Pakistan om gebed.

Gebedsdag

“Laten we allemaal wat tijd in gebed doorbrengen voor vrede in India en Pakistan”, zei kardinaal Gracias. Gebed om “te werken aan vrede en bruggenbouwers te worden”.

Eenzelfde oproep werd ook gedaan door kardinaal Baselios Cleemis, de voorzitter van de Indiase bisschoppenconferentie. Hij deed ook een voorstel voor een speciale gebedsdag voor de vrede op 16 oktober.

Reeks aanslagen

Bij een terroristische aanslag in de Indiase regio Kashmir kwamen op 18 september achttien Indiase soldaten om het leven. Vorige week vond vergelding plaats voor die aanslag, toen Indiase troepen aanslagen pleegden op gebieden die zij hadden aangeduid als militaire bases.

Afgelopen zondag, 2 oktober, pleegden terroristen op hun beurt weer een aanslag op een Indiase legerbasis. Indiase leiders verwijten Pakistan te weinig te doen om terrorisme een halt toe te roepen. India en Pakistan strijden al decennia lang om de macht in de regio. (KN/CC)