<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Katholiek Rusland herdenkt herstel van 25 jaar geleden

KN Redactie 13 april 2016
image
De prachtig gerestaureerde katholieke kathedraal van Moskou bij nacht (foto: Wikipedia).

De katholieke bisschoppen van Rusland hebben een brief uitgebracht die de 25ste verjaardag herdenkt van de aanstelling van bisschoppen van de Latijnse rite in Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan, na zeventig jaar communistische onderdrukking.

Op 13 april 1991 vestigde paus St. Johannes Paulus II de Apostolische Administratie van Europees Rusland (nu het aartsbisdom van de Moeder Gods in Moskou), de Apostolische Administratie van Siberië (nu het aartsbisdom van de Gedaanteverandering in Novosibirsk), de Apostolische Administratie van Kazachstan (nu het bisdom Karaganda) en het aartsbisdom Minsk-Mohilev van Wit-Rusland.

Noveen

In hun brief nodigen Ruslands bisschoppen de gelovigen uit een noveen uit dankbaarheid te houden “zodat vreugde en dankbaarheid onze harten niet verlaten”. Ze herinneren daarbij aan de grote gewelddadige onderdrukking van de Kerk in de voormalige Sovjet Unie. (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.