<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Liberale probleemprelaten kregen door Benedictus’ aftreden vrij spel’

KN Redactie 26 oktober 2015
image

De internetcommentator, die in Rome van de synode verslag deed in zijn dagelijkse videocolumn The Vortex, wijst erop dat al deze mannen hun promotie te danken hebben aan de pausen Johannes Paulus II en paus Benedictus. Het is niet eerlijk, aldus Voris, alle blaam op paus Franciscus te werpen. “Het probleem zit veel dieper.”

Quo vadis?

Maar terwijl paus Johannes Paulus II het kruis van zijn pausschap tot aan zijn laatste snik bleef dragen, deed paus Benedictus op 11 februari 2013 afstand. Hij was een vader die zijn kinderen in de steek liet, aldus Voris, “op het moment dat ze hem het hardste nodig hadden”. Voris herinnert aan het Quo vadis?, ‘Waar gaat ge heen, Heer?’ dat de eerste paus, Sint Petrus, op de vlucht vanuit Rome tot Christus sprak. Toen Christus antwoordde dat hij op weg was naar Rome ‘om opnieuw gekruisigd te worden’, keerde Petrus beschaamd op zijn schreden terug om ca. 64 in Rome gekruisigd te worden.

Probleemprelaten

Voris geeft een opsomming van liberale probleemprelaten:
1. Kardinaal Baldisseri. Bisschop gewijd door Johannes Paulus II, bevorderd door paus Benedictus
2. De “homoseksualistische” Bruno Forte, bisschop gewijd door kardinaal Ratzinger, een van zijn slechts 26 bisschopswijdingen.
3. De eveneens “homoseksualistische” Donald Wuerl, bisschop gewijd door Johannes Paulus II en kardinaal gecreëerd door paus Benedictus in 2010.
4. John Dew (Nieuw-Zeeland). Kardinaal gecreëerd door paus Franciscus, maar bisschop gewijd door Johannes Paulus II.
5. Paul-André Durocher (Canada) die voor vrouwelijke diakens pleit is in 1997 bisschop gewijd door Johannes Paulus II en aartsbisschop gemaakt door Benedictus in 2011.
6. Kardinaal Marx, bisschop in 1996 door Johannes Paulus II, maar bevorderd en kardinaal gecreëerd door paus Benedictus in 2010.
7. Walter Kasper, bisschop in 1989 en kardinaal gecreëerd in 2001 door Johannes Paulus II, hoewel kardinaal Ratzinger hem al openlijk had weersproken over de kwestie van de communiegang van hertrouwd gescheidenen.
8. Charles Palmer-Buckles, de enige Afrikaan die openlijk pleit voor de communiekwestie, is bisschop en aartsbisschop gemaakt door Johannes Paulus II.
9. Peter Turkson, bisschop en aartsbisschop door Johannes Paulus II.
10. Oswald Gracias (India), kardinaal gecreëerd door paus Benedictus.
11. Mark Coleridge (Brisbane), aartsbisschop gemaakt door paus Benedictus.
12. Verscheidene “probleemprelaten”, aldus Voris, zoals Roger Mahoney, de “homoseksualistische” Joseph Bernardin, de “misbruik verdoezelende” kardinaal Danneels en Theodore McCarrick, zijn kardinaal gemaakt door Johannes Paulus II. (KN/The Vortex)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.