<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Dominicaan en trappist doen eeuwige professie

KN Redactie 10 september 2019

Nederland heeft er twee nieuwe kloosterlingen bij. Afgelopen zaterdag deed broeder Michael-Dominique Magielse zijn plechtige professie in de St. Dominicuskerk in Rotterdam. Op zondag ontving broeder Max van de Wiel de monnikswijding. 

Magielse werkte jarenlang als journalist voordat hij intrad in het dominicanenklooster. Van de Wiel verbindt zicht met de plechtige professie definitief aan de Trappistengemeenschap van Koningshoeven.

Volgens onderzoek van de NOS maken de twee wijdelingen deel van de ruim 3800 kloosterlingen in Nederland. Desondanks daalt dit aantal gestaag. Zo waren er twee jaar geleden nog 4300 religieuzen, meldt de omroep.

Fotograaf Ramon Mangold was aanwezig en maakte deze reeks foto’s:

Fotogalerij - (Foto's: Ramon Mangold)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.