fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

‘Mijn leven aan God teruggeven’: priesterwijding Gauthier de Bekker

Roel Weerheijm 24 juli 2020
image
Gauthier de Bekker (28) wordt zaterdag priester gewijd. Screenshot: vimeo.com - Ariënsinstituut

Kardinaal Eijk wijdt zaterdag Gauthier de Bekker (28) tot priester in de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht. De viering is vanwege de coronamaatregelen alleen toegankelijk voor een kleine groep genodigden maar is wel via een livestream te volgen.

De Bekker zou oorspronkelijk op 6 juni tot priester worden gewijd, maar vanwege de coronapandemie werd de wijding uitgesteld. De Mis met wijdingsplechtigheid begint om 10.30 uur.

‘Mijn leven teruggeven aan God’

In een getuigenis op de site van het Ariënsinstituut vertelt De Bekker (28) dat hij al op dertienjarige leeftijd zijn roeping kreeg.

“Ik was in mijn slaapkamer en daar realiseerde ik mij dat ik niet zou bestaan zonder het geloof van mijn ouders. Die gedachte vervulde mij met dankbaarheid en toen dacht ik: eigenlijk is er dus niks verloren als ik mijn leven teruggeef aan God. En die gedachte vervulde mij met groot geluk en daarin ervoer ik een bevestiging van mijn roeping.”

Taizé

Tijdens zijn middelbare schooljaren zocht hij begeleiding door een priester om samen te zoeken wat Gods wil voor hem was.

Vervolgens bezocht hij de oecumenische Taizégemeenschap in Frankrijk. Na negen maanden besloot hij terug te keren naar Nederland om zich bij het Ariënsinstituut te melden voor de priesteropleiding.

‘Mensen nabij zijn’

Zijn jaren aan het Ariënsinstituut omschrijft De Bekker als “een mooie tijd van studie en vorming, om als persoon te groeien in liefde tot de mensen en in liefde tot God, en te leren over hoe ik pastoraal actief kan zijn en mensen nabij mag zijn”.

Diakenwijding

Op 30 november 2019 werd De Bekker tot transeunt diaken gewijd, de laatste stap voor de priesterwijding. Momenteel werkt hij in de samenwerkende Heilig Kruisparochie (Raalte en omgeving) en de Sint Lebuinusparochie (Deventer en omgeving).

De wijding is zaterdag vanaf 10.30 uur te volgen via deze link.