fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

The Passion 2022 vindt plaats in Doetinchem

Selinde van Dijk-Kroesbergen 9 november 2021
image
Het muzikale paasevenement The Passion zal op Witte Donderdag 2022 vanuit Doetinchem worden uitgezonden. Foto: Jan Willem de Venster - KRO-NCRV

Het muzikale paasevenement The Passion zal in 2022 in het Achterhoekse Doetinchem plaatsvinden. Opnieuw zonder publiek, en opnieuw met veertig dagen voorafgaand aan de live-uitzending evenementen door het hele land.

Het paasverhaal zal op Witte Donderdag 14 april 2022 vanuit het centrum van Doetinchem verteld worden. Het is voor het eerst dat het eveneement in Gelderland plaatsvindt.

Verbinding brengen

Volgens KRO-NCRV spraken veel kijkers de afgelopen editie via de sociale media hun waardering uit. Ze zouden de versie ondanks de afwezigheid van publiek als “intiem” hebben bestempeld en “een gevoel van verbondenheid” hebben ervaren.

Peter Kuipers – directievoorzitter KRO-NCRV – zegt hierover: “The Passion maakte dit jaar opnieuw duidelijk dat het Paasverhaal uit de Bijbel nog steeds actueel is en mensen in de samenleving met elkaar in verbinding kan brengen. Komende Passion gaan we dat heel letterlijk doen: stad en platteland komen bij elkaar in de Achterhoek.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

De makers van deze twaalfde editie willen mensen bij elkaar brengen door onder andere een online processie, waar vorig jaar zo’n 21.000 mensen aan meededen. Ook worden er in lokale kerken tijdens de Veertigdagentijd events georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland.

‘Noaberschap’

De Doetinchemse burgemeester Mark Boumans kijkt uit naar de komst van het muzikale paasevenement in zijn stad. “We willen Nederland graag kennis laten maken met onze bruisende stad en inwoners, voor wie ‘noaberschap’ – omkijken naar elkaar – aansluit bij de boodschap van The Passion en KRO-NCRV. Wij heten The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom!”

The Passion 2022 is op Witte Donderdag (14 april) om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

https://www.kn.nl/donaties/