<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Vier priesters in bisdom Roermond krijgen nieuwe functie

Sanne Gerrits 29 juni 2020
image
Oud-deken Wilbert van Rens, nu vicaris. Foto: Jean-Pierre Geusens/Bisdom Roermond

Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft een aantal nieuwe benoemingen gedaan. Een viertal priesters wisselt binnen het bisdom van post.

Ook een transeunt diaken is op een nieuwe plek ingedeeld.

Vicaris

Op 26 juni maakte het bisdom bekend dat oud-deken Wilbert van Rens van Sittard is benoemd tot bisschoppelijk vicaris voor de zorg voor oudere en zieke priesters. Hij volgt hiermee oud-vicaris André Franssen op, die nu met 80-jarige leeftijd met emeritaat gaat. De zelf 76-jarige Van Rens wordt met deze benoeming tevens lid van de bisdomstaf. Van Rens was ook 28 jaar lid van het kathedraal kapittel.

Pastoor van 13 parochies

Ook in Horst krijgt men met een verandering te maken. Priester Wilson Varela uit Roermond wordt daar de nieuwe deken en pastoor van een hele rij parochies in Horst, Melderslo, Hegelsom, Meterik, America, Griendtsveen, Sevenum, Kronenberg en het rectoraat O.-L.-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Evertsoord.

Tevens is Varela benoemd tot administrator van het parochiecluster O.-L.-Vrouw Geboorte in Kessel, Maria Onbevlekt Ontvangen in Kessel-Eik, H. Aldegundis in Maasbree en H. Petrus in Baarlo. Varela is afkomstig uit Colombia en als priester van de Neocatechumenale Weg naar Limburg gekomen.

Hulp van kapelaan en diaken

Vanwege de uitgestrektheid van het gebied krijgt Varela hulp toegewezen van kapelaan Miguel Pascual Coello, een Spaanse priester die ook via de Neocatechumenale Weg in Nederland is terecht gekomen. Hij werkte tot nu toe als kapelaan in Maastricht. Coello wordt tevens benoemd tot kapelaan van de parochiefederatie Maasdorpen. Deze bestaat uit nog eens zeven extra parochies.

Later dit jaar zal ook een transeunt diaken het pastorale team komen versterken. Dit is een priesterstudent die reeds tot diaken is gewijd en zijn opleiding met werk binnen een parochie voltooid. De wijdingen zijn dit jaar in oktober.

Nieuwe pastoor Terlinden-Margraven

Tot slot heeft bisschop Harrie Smeets pastoor Paul Tervoort van Weert-Boshoven per 1 september benoemd tot de nieuwe pastoor van het cluster Terlinden-Margraten in het dekenaat Gulpen. Hij volgt daar pastoor René Graat op die afgelopen voorjaar aan corona is overleden.

De parochies die behoren tot het cluster zijn die van Banholt, Noorbeek, Reijmerstok, Margraten en binnenkort ook Scheulder.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.