<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Maastrichtse pastoor doopt voor EK grenspaal met bier

KN Redactie 10 juni 2016
image
Pastoor Jack Honings 'doopt' een verplaatste grenspaal met een glas Duvel. (Screenshot: L1.nl)

[MET FILMPJE] De Maastrichtse pastoor Jack Honings heeft gisteren een grenspaal bij een café gedoopt met een glas Duvel. Daarmee werd een klein stukje Maastricht symbolisch afgestaan aan België.

De grenspaal was er geplaatst door de café-eigenaar. Hij wil zijn uitspanning in verband met het EK tijdelijk bij België laten horen, meldt dichtbij.nl.

Rode Duivels wel, Nederland niet

De ‘Rode Duivels’, zoals het Belgische team wordt genoemd, doen in tegenstelling tot het Nederlands elftal wel mee aan het gisteren in Parijs geopende toernooi.

Vlaamse gemeente Riemst

Café De Pepel ligt in de wijk Wolder, op enkele honderden meters van de grens. Met het verplaatsen van enkele grenspalen en het ophangen van Belgische vlaggen heeft cafébaas Coen Smits zich tijdelijk onder het gezag gesteld van Mark Vos, de burgemeester van de aangrenzende Vlaamse gemeente Riemst.

Maastricht ‘tot ketterij vervallen’

Bij de opening van de grensovergang werd het Belgische volkslied gespeeld, de Brabançonne. De doop van de grenspaal verleidde dichtbij.nl tot de vraag of er sprake is van “Vloeken in de kerk?”. Wolder zou “tot ketterij vervallen” zijn door de Belgen te steunen.

Oostenrijkse sterspeler Alaba: ‘Jezus houdt van ons’

Onlangs nog riep de Oostenrijkse EK-deelnemer David Alaba christenen op deel te nemen aan de Mars voor Jezus in Wenen. De sterspeler van Oostenrijk – die zelf niet kan deelnemen omdat hij die dag tegen Portugal moet aantreden – zei op de site van de Mars dat die “meer dan alleen een sociaal event” is. “Het is ons openlijke statement dat wij van Jezus houden en aan Hem toebehoren. Wij willen Wenen zeggen: Jezus houdt van ons”.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.