<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mexico: Neergestoken priester overleden

KN Redactie 4 augustus 2017
image
De dader direct na de aanslag (Foto: facebook)

Een priester, die in mei in de kathedraal van Mexico Stad werd neergestoken, is afgelopen week aan de gevolgen ervan overleden.

Pastor José Miguel Machorro (55) werd op 15 mei aan het slot van een Eucharistieviering aangevallen en neergestoken in nek en borst. Donderdag overleed hij in een ziekenhuis aan de verwondingen.

Diep bedroefd

“Moge de God van het leven Hem al bij zich hebben gehaald en moge Onze Lieve Vrouw van Guadalupe al de gelovigen troosten en sterken die samen met hem onder deze afschuwelijk daad hebben geleden, in het bijzonder zijn verwanten die een onherstelbaar verlies hebben te dragen hetgeen ons diep bedroeft”, aldus kardinaal Norberto Rivera Carrera.

‘Psychotische stoornis’

De aanvaller, de 32-jarige Juan René Silva Martínez, is een Mexicaans staatsburger. Hij probeerde de priester zijn keel door te snijden maar raakte hem in zijn hals. Volgens deskundigen lijdt de man aan een “psychotische stoornis”.

Complicaties

Pastor Machorro bleef tot eind juni op de intensive care, maar werd daarna in het huis van zijn broer verpleegd. Vanwege complicaties werd hij op 1 augustus met spoed in een ziekenhuis opgenomen. Op 2 augustus werd hij hersendood verklaard. De volgende dag is hij overleden. (KN/CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.