<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mgr. Woorts: ‘Jongeren willen gewoon katholiek zijn’

KN Redactie 10 september 2018
image
Mgr. Herman Woorts (Foro: Jan Peeters)

“Wij zien nu dat jongeren katholiek willen zijn, zij willen het normale katholieke leven.” Dat zegt mgr. Herman Woorts in gesprek met de Italiaanse website Acistampa.

De hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht spreekt zich in een interview met de katholieke nieuwssite hoopvol uit over de nieuwe generatie katholieken.

Volgens Woorts willen Nederlandse katholieke jongeren “katholiek zijn”. “Zij willen het normale, katholieke leven.” De hulpbisschop zegt onder meer dat het sacrament van de biecht voor het grootste deel van de katholieken en jongeren geen probleem meer vormt.

Herontdekking van de biecht

“In juni hebben wij een pelgrimage naar Lourdes georganiseerd met twaalfhonderd mensen uit ons bisdom, waaronder honderd kinderen en jongeren. Wij spraken met hen over de gave van de verzoening van Jezus, die een sacrament is. Zij hebben de biecht ontdekt als een genade, soms als een bevrijding van zaken die ze met zich mee dragen”, aldus Woorts.

‘Meer interesse’

De Utrechtse hulpbisschop zegt verder dat jonge Nederlandse katholieken van nu “meer interesse hebben”. “Ik heb onlangs een ontmoeting gehad met jongeren uit ons bisdom. Ze kwamen uit verschillende plaatsen, ze zijn dus niet afhankelijk van een parochie of gebouw. Zij gaan op zoek naar plaatsen waar zij inspiratie en geloof vinden.” (KN/ACI)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.