<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Moslimterroristen kruisigen priester op Goede Vrijdag

KN Redactie 27 maart 2016
image
Thomas Uzhunnalil (foto: Twitter)

Islamitische terroristen hebben hun dreigement waargemaakt en de katholieke priester Thomas Uzhunnalil op Goede Vrijdag gekruisigd.

Dat heeft kardinaal Schönborn van Wenen bekendgemaakt in de preek van de Paaswake, zoals Oostenrijkse media melden.

Overval bejaardenhuis

Een commando van jihadisten had op 4 maart een door nonnen geleid bejaardenhuis in de stad Aden in Jemen overvallen, zestien christenen – onder wie vier zusters – vermoord en de 56-jarige priester ontvoerd. 

Missionarissen van naastenliefde

De uit India afkomstige geestelijke zou gebeden hebben in de kapel. Paus Franciscus heeft de vier ‘missionarissen van naastenliefde’ die uit India, Kenia en Ruanda stammen, gehuldigd die hun bloed voor de Kerk gegeven hebben. (KN/Kath.net)

 

Update 28 maart: Nog geen zekerheid over ‘gekruisigde’ priester   

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.