<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nigeria: Boko Haram doodt tenminste achttien mensen, onder wie acht christenen

KN Redactie 21 september 2016
image
De leider van Boko Haram Abubakar Shekau. (Foto: AP)

De islamitische terreurgroep Boko Haram heeft afgelopen weekend in het noordoosten van Nigeria verschillende aanvallen uitgevoerd waarbij tenminste achttien doden zijn gevallen.

De islamitische terreurgroep doodde afgelopen weekend acht christenen die een kerk verlieten in Kwamjilari, een dorp in de buurt van Chibok, de stad waar Boko Haram in 2014 276 meisjes ontvoerde.

Vuur geopend

De kerkgangers werden bij het verlaten van de kerk door terroristen van de islamitische terreurgroep vanaf een motor beschoten. Van de destijds ontvoerde meisjes zijn er 218 nog steeds in handen van Boko Haram.

Verder onthoofden terroristen van de islamitische terreurgroep in het dorp Tallari het dorpshoofd en zijn zoon afgelopen weekend. Vervolgens werd het vuur geopend op dorpsbewoners. Daarbij kwamen tenminste twee mensen om het leven.

Borno

Ook werd afgelopen weekend een konvooi onder begeleiding van Nigeriaanse militairen aangevallen door Boko Haram. Daarbij vielen volgens een woordvoerder van het leger zes doden en drie gewonden. De aanval op het konvooi vond plaats in de buurt van Maiduguri, de hoofdstad van de deelstaat Borno, die geldt als de thuishaven van de islamitische terreurgroep.

20.000 doden

Boko Haram zaait sinds 2009 dood en verderf in Nigeria, in met name het noordoosten van het land. Het geweld van de islamitische terreurgroep heeft aan tenminste 20.000 mensen het leven gekost. Ook zijn er door het geweld van Boko Haram circa 2,6 miljoen mensen ontheemd en gevlucht. (KN/Crux)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.