<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Oekraïne vraagt paus Franciscus om met Poetin te praten

KN Redactie 2 maart 2022
image
De paus in gesprek met Poetin tijdens een privé-audiëntie in 2019. Foto: CNS photo, Paul Haring

Oekraïne heeft paus Franciscus gevraagd om met de Russische president Vladimir Poetin in gesprek te gaan. Het land hoopt dat de paus Poetin kan overtuigen om humanitaire corridors toe te staan, om hulpverlening aan burgers mogelijk te maken.

“Ik hoop dat het gesprek plaats zal vinden”, zei de Oekraïense vicepremier Iryna Vereshchuk op woensdag tijdens een live-uitzending op de Oekraïense televisie.

Oproep tot vrede

Franciscus deed zondag tijdens het angelusgebed een oproep om humanitaire corridors mogelijk te maken, zodat vluchtelingen veilig het land kunnen verlaten. De paus riep wereldleiders met klem op om de weg van de vrede te zoeken uit het conflict en was ook achter de schermen actief. Zo belde hij de afgelopen dagen met Zelensky en, naar verluidt, ook met Poetin.

Het Vaticaan heeft ook aangeboden om onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne te organiseren. “Het is nooit te laat. De enige rationele en constructieve manier om geschillen op te lossen is de dialoog”, zei de Vaticaanse staatssecretaris kardinaal Pietro Parolin zondag.

(Bron: Reuters)

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.