<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Donaties aan Vaticaan op Expo 2015 naar vluchtelingen

KN Redactie 11 mei 2016
image
Een deel van het paviljoen van het Vaticaan op de Expo 2015 in Milaan (Foto: AP)

Het geld dat werd ingezameld in het paviljoen van de Heilige Stoel op de Expo 2015 wordt gedoneerd aan een project dat Irakese vluchtelingen in Jordanië aan werk helpt.

150.000 dollar

Het gaat om het project ‘Promoting job opportunities for displaced Iraqis in Jordan’ van Caritas Jordanië. Volgens een persbericht van de pauselijke raad voor ontwikkelingssamenwerking en liefdadigheid Cor Unum, wordt er in totaal 150.000 dollar (bijna 132.000 euro) overgemaakt naar het project.

De directeur van Caritas Jordanië, Wael Suleiman, zegt in een reactie dat het extreem moeilijk is voor vluchtelingen om werk te vinden, ondanks de inspanningen van de lokale Kerken en autoriteiten. “Maar de markt biedt niet veel kansen.”

Banen en opleidingen

Morgen gaat het project van start gaan in de Jordaanse hoofdstad Amman. Het project wil vijftien Irakese vluchtelingen aan een vaste baan helpen en zo’n 500 aan een tijdelijke baan, onder meer in de groenten- en olijventeelt en de productie van conserven.

Ook zullen via het project 200 vluchtelingen een beroepsopleiding kunnen volgen. Daarmee worden niet alleen de desbetreffende vluchtelingen zelf geholpen, maar ook hun familieleden.

Expo

De Expo vond van 1 mei tot 1 november 2015 plaats in Milaan. Honderdduizenden mensen bezochten het paviljoen van het Vaticaan.

In het paviljoen konden mensen een gift achterlaten. Paus Franciscus had eerder al aangegeven dat het geld moest gaan naar de mensen die het meest te lijden hadden onder de oorlog in Syrië en Irak. Jordanië behoort tot de landen die de meeste vluchtelingen uit Syrië en Irak opvangen. (KN/VI)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.