<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Priester loopt marathon op de Zuidpool voor het goede doel

KNA 1 december 2023
image
Tobias Breer - hier bij de finish van een marathon in het Ruhrgebied eerder dit jaar - staat bekend als de 'Marathonpater'. Foto: @patertobias - Instagram

Een Duitse katholieke priester zal in januari 2024 deelnemen aan de ‘White Continent Marathon’ op Antarctica.

“Om deze afstand te volbrengen, moet ik opnieuw mijn grenzen verleggen”, zegt de 60-jarige pater norbertijn Tobias Breer uit Duisburg. Hij loopt om geld in te zamelen voor nieuwe sportrolstoelen voor kinderen op een speciale school in Oberhausen.

‘Marathonpater’

Breer is een van de twintig internationale hardlopers die starten op King George-eiland, een van de zuidelijke Shetlandeiland bij Antarctica. Slechts twee andere Europeanen zullen met hem de route over ijs en sneeuw in extreme kou afleggen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

In het verleden heeft Breer, ook wel de ‘Marathonpater’ genoemd, al door de woestijn van Oman en de hooglanden van Togo gelopen. Toen hij zichzelf aan zulke extreme situaties onderwierp, dacht hij naar eigen zeggen na over wat hij nog meer zou kunnen bereiken.

Vijf of meer rolstoelen

“Ik weet dat de kinderen uitkijken naar de nieuwe sportrolstoelen en dat veel mensen het project steunen”, zegt hij. Dat geeft hem de energie die hij nodig heeft voor de extreme run.

De Duitse norbertijn zegt dat hij ongeveer 12.500 euro aan donaties nodig heeft voor vijf nieuwe rolstoelen. “Het zou mooi zijn als we uiteindelijk nog meer geld kunnen inzamelen.” In dat geval zouden er meer sportrolstoelen gefinancierd kunnen worden.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.