<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Oproep aan paus Franciscus om gebed voor Asia Bibi

KN Redactie 30 augustus 2016
image
Asia Bibi: 'Jezus is voor mij gestorven. Wat heeft Mohammed voor jullie gedaan?' (beeld: YouTube)

De zaak van Asia Bibi zal vermoedelijk in oktober behandeld worden door het Hooggerechtshof in Pakistan.

Dit meldt de website Vatican Insider, zich baserend op informatie van Joseph Nadeem, de het gezin van Asia Bibi juridisch bijstaat. Hij is bovendien hoofd van de Renaissance Education Foundation, de organisatie die toeziet op de opvoeding van de kinderen en die onderdak verschaft aan haar echtgenoot.

Aanslepend proces

Na een woordenwisseling over religie (“Jezus is voor mij gestorven. Wat heeft Mohammed voor jullie gedaan?”) met moslimburen in 2009 werd Asia Bibi in november 2010 veroordeeld op grond van de beruchte Pakistaanse blasfemiewet. Het oordeel werd vier jaar later bevestigd door het gerechtshof in Lahore. Op dit moment wacht de katholieke gezinsmoeder in eenzame opsluiting op de derde en laatste fase van haar aanslepende proces. Zij zal dan worden vrijgesproken ofwel definitief ter dood worden veroordeeld.

Gebed

De zaak wordt gecompliceerd omdat voor radicale groepen in Pakistan Asia Bibi een symboolfiguur is geworden die hoe dan ook moet hangen en desnoods gelyncht. Nog onlangs werden daartoe oproepen gedaan. Het gezin van Asia Bibi leeft al lange tijd ondergedoken. Joseph Nadeem roept “op dit cruciale moment” alle christenen in de wereld op te bidden voor Asia Bibi. “En we vragen paus Franciscus om een speciaal gebed voor haar.” (KN/Vatican Insider)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.