<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Pastoor Jack Honings nieuwe deken van Schinnen

KN Redactie 11 maart 2019
image
Pastoor Jack Honings Foto: Bisdom Roermond

Bisschop Harrie Smeets heeft pastoor Jack Honings benoemd tot deken van Schinnen. Dat meldt het Bisdom Roermond.

De benoeming van Honings werd dit weekend bekend gemaakt. Naast deken wordt Honings ook pastoor van de parochie H. Dionysius in Schinnen en H. Petrus Canisius in Puth. Op termijn komen daar in het kader van een voortschrijdende samenwerking wellicht nog een of meer parochies bij. De datum waarop Honings wordt geïnstalleerd, moet nog worden vastgesteld.

In Schinnen wordt Honings de opvolger van oud-deken Mgr. Jos Schreurs, die begin vorig jaar met emeritaat ging. Omdat het bisdom Roermond bijna een jaar geen bisschop had, kon er niet eerder een nieuwe deken worden benoemd.

De 52-jarige Jack Honings komt uit Susteren. Na zijn opleiding aan het grootseminarie Rolduc werd hij in 1996 tot priester gewijd. De afgelopen vijf jaar was Honings pastoor van de parochiefederatie Maastricht Zuid-West. Daarvoor werkte hij als pastoor in de Roerstreek (Posterholt, Herkenbosch, Melick en Sint-Odiliënberg) en als kapelaan in Maastricht, Brunssum, Horst en Melderslo.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.