<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Patriarch wijdt Midden-Oosten toe aan Maria van Fatima

KN Redactie 26 juni 2017
image
Fatima. (Foto: Gilles Roy ccby)

De maronitische patriarch, de Libanese kardinaal Bechara Boutros Rai, heeft zijn land samen met het hele Midden-Oosten in Fatima toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria.

De katholieke Kerk herdenkt dit jaar bijzonder de verschijningen van de Moeder Gods in het Portugese plaatsje Fatima, precies honderd jaar geleden. Aan de bedevaart namen vele burgerlijke en kerkelijke vertegenwoordigers deel, onder wie de nieuw gekozen melkitische patriarch Yousef Absi.

De afgelopen jaren heeft kardinaal Rai Libanon en het Midden-Oosten als verschillende keren aan Maria toegewijd in het Libanese Maria-oord Harissa. In 2013 sloot hij daarbij nadrukkelijk alle moslims in. Hij wees er daarbij op dat in Libanon als enige land ter wereld het feest van de Aankondiging van de Heer, 25 maart, zowel door christenen als moslims wordt gevierd. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.