fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus bidt voor slachtoffers Barcelona

KN Redactie 18 augustus 2017
image
'Horror op de Ramblas', kopt deze Spaanse krant vrijdagochtend over de aanslag die donderdag in Barcelona ten minste twaalf levens eiste. (Foto: AP)

Paus Franciscus bidt voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in het Spaanse Barcelona. Donderdagavond vielen daarbij ten minste twaalf doden en raakten tientallen mensen gewond.

“De Heilige Vader hoorde het nieuws uit Barcelona met grote bezorgdheid aan. De paus bidt voor de slachtoffers van de aanslag en wil zijn nabijheid tonen aan de gehele Spaanse bevolking, speciaal ook aan de gewonden en de families van de slachtoffers”, liet Greg Burke, hoofd van de Vaticaanse persdienst, donderdag weten.

Islamitische Staat

Een busje reed die dag met grote snelheid in op voetgangers op de Ramblas, de bekende wandelzone in het centrum van Barcelona. Islamitische Staat eiste de aanslag op, naar eigen zeggen als vergelding voor de pogingen van een internationale coalitie om de terreurgroep te verdrijven uit Syrië en Irak. IS riep al haar volgelingen op aanslagen te plegen in de coalitielanden.

Bisschoppen Spanje: ‘afschuwelijke daad’

De Spaanse bisschoppen noemen de aanslag een “afschuwelijke daad”. “Wij veroordelen terrorisme ten diepste als handelswijze van het kwaad”, tweette het algemeen secretariaat van de Spaanse bisschoppenconferentie donderdagavond.. Ook de Spaanse bisschoppen roepen op tot gebed voor alle slachtoffers en hun families.

Het voorval doet terugdenken aan eerdere aanslagen in Nizza, Berlijn, Stockholm en Londen waarbij ook voertuigen op mensen inreden om hen te doden. (CNS/KNA)