<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus ‘geschokt’ door ‘barbaarse moord’ op Franse priester Jacques Hamel

KN Redactie 27 juli 2016
image
Priester Jacques Hamel. (Foto: AP)

Paus Franciscus is “geschokt” door de “barbaarse moord” op de Franse priester Jacques Hamel (84). 

Dat heeft de Vaticaanse woordvoerder pater Federico Lombardi s.j. dinsdag gezegd.

‘Bijzonder geschokt’

“Wij zijn bijzonder geschokt”, zei pater Lombardi s.j., “omdat dit afschuwelijke geweld plaatsvond in een kerk waarin Gods liefde wordt verkondigd.”

Volgens Lombardi deelt de paus in de pijn en de afschuw die veroorzaakt zijn door dit absurde geweld.

De paus veroordeelt, volgens de Vaticaanse woordvoerder, krachtig elke vorm van haat en bidt voor de slachtoffers en hun families en nabestaanden.

IS-terroristen

Priester Jacques Hamel werd dinsdag tijdens de heilige Mis in een kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray, nabij Rouen, gegijzeld en vermoord door twee terroristen van Islamitische Staat, onder wie de 19-jarige Adel Kermiche.

Een kerkganger is tijdens de gijzeling door de daders ernstig verwond. De andere vier kerkgangers, onder wie drie zusters, zijn tijdens de gijzeling door de IS-terroristen ongedeerd gebleven. Een van de zusters wist te ontsnappen en waarschuwde de politie.

De daders zijn bij het verlaten van de kerk, waarbij ze volgens Franse media Allahu Akbar riepen, doodgeschoten door de politie. (KN/News.va)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.