<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus opent Instagram-account

KN Redactie 19 maart 2016
image
Foto: AP

Paus Franciscus heeft zaterdag zijn Instagram-account ‘Franciscus’ geopend.

Instagram is een gratis mobiele applicatie om digitale foto’s of video’s te delen middels smartphones en/of tablets.

400 miljoen gebruikers

Instagram heeft circa 400 miljoen gebruikers wereldwijd.

De Instagram-account van paus Franciscus heeft inmiddels 1,2 miljoen volgers.

Twitter

Naast een Instagram-account heeft paus Franciscus ook een Twitter-account onder de naam @Pontifex.

Op Twitter heeft de paus ruim 26 miljoen volgers, en dat aantal groeit nog steeds, meldt Radio Vaticaan.

Beelden

Volgens het hoofd van het Secretariaat voor Communicatie in het Vaticaan, monseigneur Dario Vigano, komt het openen van een Instagram-account van de paus voort uit de overtuiging van de paus dat beelden veel dingen kunnen openbaren.

Pontificaat

Mgr. Vigano zegt dat het doel van het Instagram-account is om door foto’s en video’s het pontificaat van de paus te laten zien aan mensen die de paus wil volgen of meer van hem willen weten.

Nabijheid en inclusiviteit

Volgens mgr. Vigano zullen de foto’s op het pauselijk Instagram-account met name de nabijheid en inclusiviteit laten zien die de paus in zijn dagelijks leven wil benadrukken.

‘Kracht van beelden’

De opening van het pauselijk Instagram-account volgt op de ontmoeting die paus Franciscus een maand geleden had met de mede-oprichter en directeur van Instagram, Kevin Systrom.

Systrom liet na die audiëntie weten dat hij met de paus “de kracht van beelden om mensen van verschillende talen en culturen te verenigen” had besproken.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.