<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus groet pro-lifers; looft moeders

KN Redactie 10 mei 2016
image
Paus Franciscus bij het Regina Coeli-gebed. (Foto: AP)

Paus Franciscus heeft zondag de deelnemers aan de Romeinse Mars voor het Leven begroet en eer betuigd aan alle moeders, levend en overleden.

“We vertrouwen hen toe aan Maria, de moeder van Jezus, en voor hen allemaal bidden een Weesgegroet”, zei hij bij het Regina Coeli-gebed.

Christus’ hemelvaart

Daarbij ging hij verder in op Christus’ hemelvaart. De leerlingen keren na de Hemelvaart naar Jeruzalem terug “als getuigen die met vreugde aan iedereen het nieuwe leven aankondigden dat uit de verrezen gekruisigde voortkomt”, in wiens naam de vergeving van zonden “aan alle naties” wordt verkondigd.

‘Het getuigenis’

“Dit is het getuigenis – niet alleen met woorden maar ook met het dagelijks leven – dat iedere zondag onze kerken zou moeten verlaten om gedurende de week” overal binnen te gaan. (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.