<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus herdenkt slachtoffers aanslagen Spanje, Burkina Faso en Finland

KN Redactie 20 augustus 2017
image
Paus Franciscus groet de gelovigen die op het Sint-Pietersplein bijeen waren om met hem het angelusgebed te bidden. (Foto: AP)

Met een minuut stilte en een Weesgegroet heeft paus Franciscus zondag de slachtoffers van verschillende aanslagen herdacht.

“In onze harten dragen wij de pijn over de terreurdaden die in deze laatste dagen talrijke slachtoffers eisten, in Burkina Faso, in Spanje en in Finland”, zei Franciscus bij het angelusgebed op het Sint-Pietersplein.

Franciscus riep de mensen op te bidden voor de doden en gewonden en hun families. “Vragen wij de Heer, de God van het erbarmen en de vrede, dat hij de wereld van dit onmenselijk geweld bevrijdt.”

Veiligheidsmaatregelen rond Vaticaan

Ondanks de aanslagen in Spanje waren er ook dit weekeinde weer duizenden mensen op het traditionele angelusgebed afgekomen. Rondom het Vaticaan gelden al sinds het Heilig Jaar van Barmhartigheid (december 2015 – november 2016) verscherpte veiligheidsmaatregelen. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.