<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: Kerststallen roepen op tot solidariteit

KN Redactie 9 december 2016
image
Foto: AP

Kerststallen vormen volgens paus Franciscus een oproep tot solidariteit met vluchtelingen en de armen.

Gods aangezicht weerspiegelt in dat van de vele mensen die in moeilijke omstandigheden en nood verkeren, aldus de paus tegenover delegaties uit Malta en uit de Noord-Italiaanse provincie Trento. In de ervaringen van vluchtelingen van nu zien we het verhaal van het kindje Jezus, voor wie geen plaats was in de herberg en naar Egypte moest vluchten.

Kerststal uit Malta

Dit jaar is de kerststal op het Sint Pietersplein afkosmtig uit Malta, de traditionele grote kerstboom uit de provincie Trento. Francis dankte de delegaties voor beide geschenken.

Maltese boot

In het kersttafereel op het Sint Pietersplein is een typisch Maltese boot opgenomen. Die herinnert aan de “tragische realiteit van vluchtelingen die in boten richting Italië gaan”, aldus de paus. Van de kerkstkribbe gaat een boodschap uit van broederschap, van welkom en solidariteit, zei Franciscus. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.