<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus ontmoet filmregisseur Martin Scorsese

KN Redactie 1 december 2016
image
Filmregisseur Martin Scorsese biedt paus Franciscus een schilderij aan tijdens hun ontmoeting in het Vaticaan (Foto: AP)

De Amerikaanse regisseur is in Rome voor de voorvertoning van zijn nieuwe film Silence over de vervolging van een groep jezuïeten in Japan.

Paus Franciscus ontmoette de filmregisseur gisteren in een privéaudiëntie in het Vaticaan. Ze spraken over Scorseses nieuwe film en de regisseur bood de paus een schilderij aan met daarop een afbeelding van de Heilige Maagd.

Japan

Martin Scorsese is in Rome voor een exclusieve voorvertoning van zijn film Silence. Die film is gebaseerd op het boek van de Japanse schrijver Shusaku Endo en is ook in het Nederlands verschenen onder de titel Stilte.

Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw als in Japan na een bloeiperiode het katholicisme in het Aziatische land wordt verbannen en priesters en gelovigen wreed worden vervolgd.

‘Een obsessie’

Twee Portugese jezuïeten reizen af naar Japan om hun oude leermeester pr. Ferreira te zoeken, nadat ze horen dat hij zijn geloof heeft afgezworen.

Martin Scorsese, die ooit overwoog priester te worden, was 27 jaar lang bezig om de verfilming van het boek van de grond te krijgen. Zelf noemde hij het project in een interview “een obsessie”.

Jezuïeten

Vandaag wordt de film exclusief in het Vaticaan vertoond. Daarbij zullen naar verwachting zo’n vierhonderd jezuïeten aanwezig zijn.

De film met Andrew Garfield, Adam Driver en Liam Neeson in de hoofdrollen zal vanaf 9 februari in de Nederlandse bioscopen draaien. (KN/The Guardian)

Bekijk hier de trailer van Silence:

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.