fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus ontmoet ouders dood gevonden Amerikaanse student

KN Redactie 6 juli 2016
image
De paus ontmoet de ouders van de Amerikaanse student Beau Solomon. De 19-jarige jongen werd dood gevonden in de Tiber.

Paus Franciscus ontmoette vanochtend de ouders van Beau Solomon. De Amerikaanse jongen werd maandag dood in de rivier de Tiber gevonden.

Beau Solomon (19) was afgelopen donderdag vanuit de VS in Rome aangekomen. Hij zou er tijdens de zomer een cursus volgen aan de universiteit. Diezelfde avond ging hij met een aantal medestudenten op stap in de Romeinse wijk Trastevere. Toen de andere studenten hem ’s nachts niet meer konden vinden, gingen ze ervan uit dat hij zelf terug was gegaan.

Mogelijk vermoord

Vrijdagochtend werd de Amerikaanse student als vermist opgegeven, omdat hij niet op de universiteit was verschenen. Afgelopen maandag werd hij dood gevonden in de rivier de Tiber.

De politie doet onderzoek naar de dood en pakte maandag een 40-jarige dakloze Romeinse man op, op verdenking van moord. Een van de broers van Beau Solomon vertelde aan de Milwaukee Journal Sentinel dat zijn broer werd aangetroffen met een hoofdwond en bloed op zijn shirt. Na zijn vermissing werden er bovendien betalingen gedaan met de creditcard van de student.

Paus Franciscus

De ouders van de student kwamen maandag aan in Rome. Vanochtend hadden Nick en Jodi Solomon omstreeks 9 uur een emotionele ontmoeting met paus Franciscus in het Vaticaan. De privéontmoeting was niet vooraf gepland.

Vaticaans woordvoerder pater Lombardi liet na afloop weten dat de paus aan de ouders van de jongen “zijn gevoelens van diepste deelneming en medeleven” had overgebracht, evenals “zijn nabijheid in gebed tot de Heer voor de jongen die zo tragisch om het leven kwam”. (KN/AP)