<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Paus roept kinderen wereldwijd op: bid voor Syrië!

KN Redactie 30 mei 2016
image
Archiefbeeld uit februari: een Syrisch jongetje zoekt zijn weg door de puinhopen van Aleppo. (Foto: AP)

Paus Franciscus heeft kinderen wereldwijd opgeroepen op 1 juni mee te doen aan een gebedsactie voor vrede in Syrië.

Hij deed dit zondag bij het angelusgebed op het Sint-Pietersplein.

‘Speciaal gebed voor vrede’

“Komende woensdag, 1 juni, zal bij gelegenheid van Internationale Kinderdag de christelijke gemeenschap van Syrië, zowel katholiek als orthodox, samen deelnemen aan een speciaal gebed voor vrede met kinderen als protagonisten”, aldus de paus.

“De Syrische kinderen nodigen kinderen van over de hele wereld uit zich met hen te verenigen in hun gebed voor vrede.”

Syrisch meisje dat op zee verdronk

Een dag eerder had Franciscus een toespraak voor kinderen gegeven waarin hij het verhaal vertelde van een Syrisch meisje dat op zee verdronk in een poging met haar familie de oorlog te ontvluchten en Europa te bereiken.

Hij zei de kinderen dat hij hen niet verdrietig wilde maken, maar de waarheid wilde vertellen: “Ze zijn in gevaar, vele jongens en meisjes, kleine kinderen, mannen, vrouwen, ze zijn in gevaar.”

Miljoenen Syrische kinderen zijn gedood, ontheemd of verweesd geraakt vanwege de voortgaande burgeroorlog in het land.

Gebed en processies in heel Syrië

Het gebedsinitiatief, waaraan honderden christelijke kinderen in Syrië deelnemen, heeft de steun van zowel katholieke als orthodoxe leiders. Er zullen in verwoeste steden in heel Syrië processies gehouden worden, zoals in Damascus, Aleppo en Homs.

Het initiatief wordt gepromoot door de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood, die kinderen in scholen en parochies wereldwijd oproept mee te bidden voor een vreedzaam einde aan het conflict. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.