<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: ‘We zijn gewend geraakt aan oorlog’

KN Redactie 12 december 2016
image
Foto: AP

Paus Franciscus vraagt de wereld opnieuw om aandacht voor de situatie in Syrië. “Nee tegen vernietiging, ja tegen vrede.”

Na afloop van het angelusgebed op 11 december sprak paus Franciscus over het door oorlog verscheurde Aleppo. “Elke dag ben ik de mensen van Aleppo nabij, vooral in gebed”, zei hij tot de gelovigen op het Sint Pietersplein.

‘Ja tegen vrede’

“We moeten niet vergeten”, benadrukte de paus, “dat Aleppo een stad is waar mensen zitten: gezinnen, kinderen, ouderen, zieke mensen. Helaas zijn we gewend geraakt aan oorlog, aan vernietiging, maar we moeten niet vergeten dat Syrië een land vol geschiedenis, cultuur en geloof is.”

Paus Franciscus riep de wereld op niet te accepteren dat het land “tenietgedaan wordt door oorlog” dat een “opstapeling van misbruik en onwaarheden” is. “Ik doe een appel op de inzet van iedereen, want we staan voor een beschavingskeuze: nee tegen vernietiging, ja tegen vrede, ja tegen de mensen in Aleppo en in Syrië.”

Kritieke situatie

De situatie voor de inwoners van de Syrische stad Aleppo is “kritiek” nu het Syrische regeringsleger zijn offensief in het oostelijk deel heeft geïntensiveerd. Dat zei pastoor Ibrahim Alsabagh twee weken geleden in een interview met AsiaNews. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.