<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Hostiewonder in Polen?

KN Redactie 14 april 2016
image
De kapel waar de miraculeuze hostie is uitgesteld. (Foto: bisdom Legnica)

De bisschop van het Poolse Legnica heeft een hostie ter aanbidding laten uitstellen nadat is vastgesteld dat deze waarschijnlijk hartspierweefsel bevat.

‘Kenmerken van een wonder’

Bisschop Zbigniew Kiernikowski meent dat er sprake is van “kenmerken van een eucharistisch wonder”, nu Poolse gerechtsartsen menselijk weefsel hebben aangetroffen in een geconsacreerde hostie. Dat werd vastgesteld bij onderzoeken aan de medische universiteiten van Wroclaw en Szczecin.

Overleg met Rome

Na overleg met de Vaticaanse Congregatie voor de Geloofsleer werd besloten dat de wonderhostie ter verering uitgesteld moet worden.

Onderzoek

Op eerste Kerstdag 2013 was tijdens een Mis een geconsacreerde hostie op de grond gevallen. Pastoor Andrzej Ziombra handelde conform de liturgische voorschriften en deed deze in een met water gevuld liturgisch vat.
Na enige tijd was de hostie niet opgelost, maar was deze rood gekleurd. Na melding van het voorval stelde de toenmalige bisschop een onderzoekscommissie in.

Broodschimmel

In november vorig jaar kleurde in het Amerikaanse bisdom Salt Lake City ook een hostie rood, maar daar bleek het om een broodschimmel te gaan die na enige tijd bloedrood kleurt. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.