<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Recordaantal deelnemers Mars voor het Leven

KN Redactie 13 december 2016
image
Een recordaantal deelnemers liep op 10 december mee in de Mars voor het Leven (Foto: Schreeuw om Leven)

Een recordaantal mensen liep zaterdag mee met de 24e Mars voor het Leven in Den Haag.

“Geweldig dat er zoveel mensen naar Den Haag zijn gekomen voor de mars voor het leven! Elk mensenleven is waardevol!”, twitterde SGP-partijleider Kees van der Staaij zaterdag.

Record

Van der Staaij liep, net als de partijleider van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, voorop bij de door Schreeuw om Leven georganiseerde mars in het centrum van Den Haag.

Net als ruim 5.000 andere deelnemers, waaronder ook veel jonge mensen die borden omhoog hielden met ‘Stop abortus nu’, ‘Kies het leven’ en ‘Jezus houdt van jou’.

Dat was een record. Vorig jaar lag het aantal deelnemers nog aanzienlijk lager, toen liepen er 2000 tot 2500 mensen mee.

Week van het Leven

Mogelijk is dat ook een gevolg van de recente Week van het Leven. Daarbij werd begin vorige maand door verschillende initiatiefnemers, waaronder de SGP en de ChristenUnie, breed aandacht gevraagd voor de zorg voor het leven.

Katholiek programma

Rond de Mars voor het Leven werd zaterdag door de Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo) ook een katholiek voorprogramma georganiseerd met onder meer een Heilige Mis en een lezing van de katholieke internetactivist Michael Voris.

Daarna trokken de katholieke deelnemers naar het Spuiplein om zich aan te sluiten bij de Mars voor het Leven, die in stilte door de stad trok.

Anticonceptie en abortus

Stirezo-bestuurslid Hugo Bos sprak de deelnemers aan de Mars toe en benadrukte daarbij het verband tussen anticonceptie en abortus.

De pil “blokkeert de voortplanting en plaatst genot op de voorgrond. Genot wordt een god. Genot wordt een god. Het verdringt al het andere. Het verdringt de verantwoordelijkheid voor je eigen kind, dat door de seksuele daad verwekt is. Het dringt zelfs de optie van abortus bij je aan.” (KN/ND)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.