<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Ten minste 25 doden bij aanslag op kerk in Cairo; paus bidt voor slachtoffers

KN Redactie 11 december 2016
image
Een klok op de plek van de aanslag is stil blijven staan op het moment dat de bom afging. (Foto: AP)

Bij een aanslag op een koptische kerk in Cairo zijn vandaag ten minste 25 doden en 30 gewonden gevallen. Paus Franciscus heeft zijn gebed voor de slachtoffers toegezegd.

Volgens lokale media ging er tegen tien uur vanochtend (Egyptische tijd) een bom af, die naar binnen werd geworpen op het moment dat er een Mis werd gevierd. De aanslag vond volgens een woordvoerder van de koptische Kerk plaats in een bijgebouw van de Sint-Marcuskathedraal, de Petrus- en Pauluskerk.

Achtergronden aanslag onduidelijk

De achtergronden van de aanslag zijn nog niet duidelijk. De Sint-Marcus is de hoofdzetel van de koptisch-orthodoxe Kerk en de kathedraal van de koptische paus Tawadros II. Het was al de derde aanslag binnen een week. Vrijdag nog kwamen in Cairo zes politie-agenten om het leven.

Paus Franciscus zei vandaag bij het angelusgebed op het Sint-Pietersplein te bidden voor de slachtoffers van de aanslag van vandaag. Ook zei hij verbonden te zijn met de koptische paus.

Antwoord: ‘Het geloof in God’

Franciscus vroeg de gelovigen te bidden voor de slachtoffers, ook die van andere terreuraanslagen in de “laatste uren”. Welke hij daarmee precies bedoelde, zei hij niet.

De gemene deler van de aanslagen is het geweld, aldus de paus, waarop slechts een antwoord is: “Het geloof in God, en de eenheid van de menselijke en burgerlijke waarden.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.