<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Trump waarschijnlijk wél naar de paus

KN Redactie 20 april 2017
image
Het Witte Huis wil met het Vaticaan bespreken of president Trump paus Franciscus eind mei kan bezoeken. (Foto: AP)

In tegenstelling tot wat verschillende media recent meldden, bezoekt de Amerikaanse president Donald Trump binnenkort waarschijnlijk wel paus Franciscus. Het Witte Huis heeft laten weten dat er contact met het Vaticaan wordt opgenomen om een ontmoeting te organiseren.

Tijdens een persconferentie in het Witte Huis bevestigde Sean Spicer dinsdag dat Trump “vereerd zou zijn met een audiëntie met Zijne Heiligheid”. De persvoorlichter van de Amerikaanse president zei dat het Witte Huis contact op gaat nemen met het Vaticaan om de mogelijkheden te onderzoeken voor een ontmoeting tussen de twee als Trump binnenkort in Italië is.

Milieu en vluchtelingenbeleid

Vorige week berichtten verschillende media dat Trump tijdens zijn bezoek aan Italië voor de G7-top op 26 en 27 mei geen bezoek aan de paus zou brengen. Het zou voor het eerst in jaren zijn dat een Amerikaanse president tijdens een verblijf in Italië niet de paus bezoekt.

Nadat Trump president werd, bevestigde het Witte Huis zijn komst naar Sicilië voor de G7-top. Hierbij werd echter nog niet gesproken over een ontmoeting met de paus in het Vaticaan.

Het uitblijven van een ontmoeting tussen de twee staatshoofden voedde speculaties waarin verschillen van inzicht over thema’s als milieu en vluchtelingenbeleid als oorzaak werden aangemerkt.

‘Paus altijd bereid staatshoofden te ontvangen’

Met de bevestiging van het Witte Huis komt een einde aan de speculaties. Volgens mgr. Angelo Becciu, plaatsvervangend secretaris van de afdeling algemene zaken van het Staatssecretariaat van de Heilige Stoel, is de paus “altijd bereid om staatshoofden te ontvangen die om een audiëntie vragen”, zo meldt Vatican Insider.

Ook perschef Greg Burke van het Vaticaan zinspeelde op een ontmoeting tussen beide staatshoofden. “Tot eind vorige week hadden wij nog geen officieel verzoek ontvangen voor een audiëntie, maar als het komt dan zullen wij het positief ontvangen”, aldus Burke tegen persbureau France Press. (KN/VI)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.