fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vaticaan en Mauritanië knopen diplomatieke relaties aan

KN Redactie 12 december 2016
image
Vrijwel alle inwoners van Mauritanië zijn moslim (Foto: wikipedia.com, ccby Ferdinand Reus)

De Islamitische Republiek Mauritanië opent een ambassade bij de Heilige Stoel en het Vaticaan stelt een nuntius aan in het land.

Dat maakte het Vaticaan op 9 december bekend. Mauritanië was een van de weinige landen waar het Vaticaan geen diplomatieke banden mee onderhoudt.

Shariawetgeving

Het Vaticaan opent in het Afrikaanse land een apostolische nuntiatuur. Aartsbisschop Michael Bannach wordt daar als nuntius aangesteld. De prelaat, afkomstig uit de VS, woont in Senegal en is ook nuntius van dat land, evenals van Kaapverdië en Guinee-Bissau.

Mauritanië zal een ambassade openen in Vaticaanstad. In het islamitische land geldt de shariawetgeving en zijn vrijwel alle inwoners moslim. Er wonen echter naar schatting ook zo’n 5000 katholieken die afkomstig zijn uit andere landen. (KN/CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.