<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vaticaan vangt opnieuw Syrische vluchtelingen op

KN Redactie 18 juni 2016
image
Na zijn bezoek aan het Griekse eiland Lesbos besloot de paus al twaalf Syrische vluchtelingen mee terug te nemen naar Rome. (Foto: AP)

Opnieuw is een groep Syrische vluchtelingen van het Griekse eiland Lesbos overgekomen naar het Vaticaan.

Het gaat dit keer om negen vluchtelingen. Zij kwamen donderdag aan in Rome. Eerder verbleven ze in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos.

Twee christenen

In Rome worden de Syriërs – zes volwassenen en 3 kinderen – opgevangen en gehuisvest door de Sant’Egidio Gemeenschap.  Twee van de vluchtelingen zijn christen, de andere zeven moslim. 

In april nam paus Franciscus na zijn bezoek aan Lesbos tot ieders verrassing al twaalf Syrische vluchtelingen mee terug in het vliegtuig naar Rome. Het ging toen om drie moslimgezinnen.

‘Het leven teruggegeven’

Ook die gezinnen werden opgevangen door de Sant’Egidio Gemeenschap. Inmiddels zijn ze gevestigd in Rome. “Hij heeft ons het leven teruggegeven”, zeiden de gezinnen in april over de geste van paus Franciscus. (KN/RV)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.