<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Verbijsterende nieuwe feiten voor herzieningszaak Baybasin’

KN Redactie 28 maart 2016
image
Mr. Adèle van der Plas kan pas na achttien jaar volledig beschikken over het bewijsmateriaal waarop haar cliënt Baybasin ten onrechte tot levenslang is veroordeeld. (foto: Erik van den Boom)

Advocate Adèle van der Plas is nu pas in staat het herzieningsverzoek bij de Hoge Raad voor Baybasin af te maken op basis van volledige toegang tot het bewijsmateriaal.

Dat laatste werd haar – in strijd met de voorwaarden voor een eerlijk proces en dus met de mensenrechten – achttien jaar lang onthouden.

Naar hartenlust gefraudeerd

“Voor het eerst kan de verdediging nu zelf horen wat genoteerd en gezegd is door tolken, vertalers, rechercheurs, onderzoekers – en wat de werkelijkheid is. Die is verbijsterend. Er is naar hartenlust geknipt, geplakt, gemanipuleerd, gefraudeerd”, aldus het bericht op de website van de Bakker Schut Stichting.

Leeswijzer

Haar recente aanvullingen op het herzieningsverzoek van 2011 (!) leveren “verbijsterende” nieuwe inzichten op in de achtergronden van de veroordeling tot levenslang van de Koerdische zakenman en activist Hüseyin Baybasin. Lees hier de analyse van de door Justitie gemaakte fouten, inclusief de link naar een leeswijzer voor het volledige herzieningsverzoek van de advocate. (KN/B.S.Foundation)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.