fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Verbijsterende nieuwe feiten voor herzieningszaak Baybasin’

KN Redactie 28 maart 2016
image
Mr. Adèle van der Plas kan pas na achttien jaar volledig beschikken over het bewijsmateriaal waarop haar cliënt Baybasin ten onrechte tot levenslang is veroordeeld. (foto: Erik van den Boom)

Advocate Adèle van der Plas is nu pas in staat het herzieningsverzoek bij de Hoge Raad voor Baybasin af te maken op basis van volledige toegang tot het bewijsmateriaal.

Dat laatste werd haar – in strijd met de voorwaarden voor een eerlijk proces en dus met de mensenrechten – achttien jaar lang onthouden.

Naar hartenlust gefraudeerd

“Voor het eerst kan de verdediging nu zelf horen wat genoteerd en gezegd is door tolken, vertalers, rechercheurs, onderzoekers – en wat de werkelijkheid is. Die is verbijsterend. Er is naar hartenlust geknipt, geplakt, gemanipuleerd, gefraudeerd”, aldus het bericht op de website van de Bakker Schut Stichting.

Leeswijzer

Haar recente aanvullingen op het herzieningsverzoek van 2011 (!) leveren “verbijsterende” nieuwe inzichten op in de achtergronden van de veroordeling tot levenslang van de Koerdische zakenman en activist Hüseyin Baybasin. Lees hier de analyse van de door Justitie gemaakte fouten, inclusief de link naar een leeswijzer voor het volledige herzieningsverzoek van de advocate. (KN/B.S.Foundation)