<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Verschijningen San Nicolás erkend

KN Redactie 24 mei 2016
image
Het beeld tijdens de 32e verjaardag van de verschijningen. (Foto: conclusion.com.ar)

Bisschop Bishop Héctor Sabatino Cardelli van San Nicolás de los Arroyos in Argentinië heeft het bovennatuurlijk karakter erkend van Mariaverschijningen die er tussen 1983 en 1990 plaatsvonden.

De erkenning vond zondag plaats in de kerk die op verzoek van de Maagd van de Rozenkrans is gebouwd.

Boodschappen

In de genoemde periode verscheen Maria met het kindje Jezus aan de ongeschoolde huisvrouw Gladys Quiroga de Motta en gaf haar 800 korte boodschappen. De kern daarvan komt neer op oproepen tot bekering, boetedoening, het veelvuldig bidden van de rozenkrans, eerbied voor de Eucharistie en toewijding tot het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria.
Maria waarschuwt dat het kwaad zich met alle macht zal proberen over de wereld te verspreiden, maar ook dat zijn dagen geteld zijn.

Onderzoek

Mgr. Sabatino Cardelli is al twaalf jaar bisschop van San Nicolás en heeft de zaak nauwkeurig laten onderzoeken volgens de criteria van het Vaticaan. De uitkomst van het onderzoek “gaf mij de zekerheid dat het gaat om werkelijke en positieve vruchten die het menselijk handelen overstijgen”, aldus de bisschop in een verklaring die hij voorlas.

Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

De parochie was vanaf het begin van haar stichting halverwege de 19e eeuw toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans waarvan het beeld door paus Leo XIII was gewijd. Het beeld was na beschadiging ter reparatie opgeborgen en vergeten. Het bleek opvallend te voldoen aan de beschrijving die de zieneres van Maria had gegeven. Het beeld staat nu in het inmiddels opgerichte heiligdom dat jaarlijks vele duizenden gelovigen trekt.
Bij de plechtige verklaring is (vooralsnog in het Spaans) een boekje uitgebracht met de voornaamste boodschappen. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.