<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vierde geheim van Fatima: ‘de grote afvalligheid begint aan top van Kerk’

KN Redactie 13 mei 2016
image
Alice von Hildebrand (beeld: YouTube)

Rond het derde geheim van Fatima is nog altijd veel te doen.

De Kerk maakte het bekend in het jaar 2000, veertig jaar later dan de verschijning in Fatima had gevraagd. De conciliepausen Johannes XXIII en Paulus VI zouden negatief gestaan hebben tegenover zuster Lucia (1907-2005), de eenvoudige, enige dan nog levende zieneres van Fatima. Er zijn redenen, onder andere uiteengezet door Antonio Socci in Il quarto segreto di Fatima, aan te nemen dat de publicatie in 2000 alleen het apocalyptische visoen van de moord op de paus betrof. Het bijbehorende velletje met daarop de toelichting van de Maagd in haar eigen woorden zou daarbij zijn verdoezeld. En wel, zo meldt nu de website Onepeterfive, omdat Maria hierin indringend waarschuwde dat de grote afvalligheid van de Kerk zou beginnen aan de top.

Satan

Op deze vrijdag (13 mei 2016) begint het honderdste jaar na de eerste verschijning in Fatima. In 1980 schreef zuster Lucia een brief aan de huidige kardinaal Carlo Caffarra (87). Het was een reactie op zijn verzoek om gebed, nadat paus Johannes Paulus II hem verzocht had een nieuw Pauselijk Instituut te beginnen voor huwelijk en gezin. Tot zijn verrassing kreeg Caffara een lange ondertekende brief van haar terug, waarop zij meldde: “De laatste beslissende slag tussen de Heer en het rijk van Satan zal gaan over huwelijk en gezin. Wees niet bang, want iedereen die zich inspant voor de heiligheid van huwelijk en gezin zal altijd in alle opzichten bestreden en tegengewerkt worden, want dit is het beslissende punt.” En zij besloot: “Echter, Onze Lieve Vrouw heeft zijn hoofd al verpletterd.”

Grote afvalligheid

Vijftien jaar na deze brief legde een andere kardinaal, Luigi Ciappi (1909-1996), persoonlijk theologisch adviseur van vijf pausen, een belangrijke verklaring af over het ‘vierde geheim’ van Fatima (d.w.z. het ontbrekende, niet-gepubliceerde deel van het derde). Hij is een van de weinige mensen die het derde geheim in zijn geheel gelezen hebben. In een brief uit 1995 schreef hij aan professor Baumgartner uit Salzburg: “In het derde geheim wordt voorzegd, onder andere, dat de grote afvalligheid in de Kerk aan de top zal beginnen.”

Profetische boeken

Deze verklaring is recent versterkt door Alice von Hildebrand (93) in een email aan de website Onepeterfive. Zij verklaart daarin dat een andere ingewijde monseigneur in het Vaticaan, mgr. Mario Boehm, een belangrijke redacteur van de Osservatore Romano, in een gesprek in 1965 met haar en haar man, de filosoof Dietrich von Hildebrand, eveneens verklaarde dat het derde geheim in 1960 niet was gepubliceerd, omdat het informatie bevatte die het Vaticaan zelf in een slecht daglicht zou zetten: namelijk dat de grote afvalligheid zou beginnen aan de top. Dit bevestigde de vermoedens van Dietrich von Hildebrand, uiteengezet in twee profetische boeken, dat het Tweede Vaticaans Concilie de Kerk aan grote gevaren zou blootstellen.

Communistische spionne

Alice von Hildebrand maakt ook melding van een gesprek dat verklaren kan hoe het zaad van een anti-gezinsmentaliteit binnen de muren van het Vaticaan kan zijn gezaaid. In 1965 spraken zij en haar echtgenoot met Bella Dodd, een communiste die zich bekeerd had onder invloed van mgr. Fulton Sheen. Zij vertelde dat zij als communistische spionne contact onderhield met vier kardinalen die in het geheim voor de Sovjet Unie werkten en die naar haar zeggen ook op dat moment (1965) nog actief waren. Zij wilde hun namen echter niet prijsgeven. Zie voor de website Onepeterfive voor de volledige verklaring van Alice von Hildebrand. (KN/Onepeterfive)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.