<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Rome: Menselijke resten gevonden in Vaticaanse ambassade

KN Redactie 1 november 2018
image
De Apostolische Nuntiatuur in Rome. (nunziatura.it)

In een bijgebouw van de Apostolische Nuntiatuur in Rome zijn tijdens een verbouwing menselijke botresten gevonden. Dat meldt het Vaticaan.

Lokale media speculeren over een mogelijk verband met de verdwijning van Emanuela Orlandi en Mirella Gregori. De twee 15-jarige meisjes worden sinds 1983 vermist. De zaak, die niet kon worden opgelost, werd officieel gesloten in 2016.

Complexe strafzaak

De zaak-Orlandi behoort tot de spectaculairste strafzaken van Italië. Na het verdwijnen van de destijds vijftienjarige dochter van een bij het Vaticaan werkzame man, meldden zich vermeende ontvoerders die vrijlating eisten van Mehmet Ali Agca, de man die paus Johannes Paulus II neerschoot.

De romeinse hoofdaanklager Giuseppe Pignatone heeft een onderzoek aangekondigd waarbij de menselijke resten forensisch onderzocht zullen worden. Hieruit zou vastgesteld kunnen worden wat de leeftijd, het geslacht en datum van overlijden is van de resten. Het is nog niet bekend of de botfragmenten behoren tot een of meerdere personen, aldus de Italiaanse politie.

Mogelijke misdrijf

Volgens het Vaticaan was de Vaticaanse gendarmerie na de vondst op 30 oktober, direct ter plaatse. De resten werden gevonden in een kelder van een gebouw dat eigendom is van de Heilige Stoel, op Vaticaans grondgebied.

De gendarmerie “heeft de Italiaanse autoriteiten direct ingelicht”, aldus het Vaticaan, die aangeeft mee te zullen werken aan het onderzoek. De Italiaanse politie gaat uit van een mogelijk misdrijf. (KN/CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.