fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Zalig Kerstmis!

KN Redactie 24 december 2017
image
"Kerstmis is een mooie kans om vrede te sluiten, ook in onszelf." (Foto: AP)

“Ik wens jullie een zalig Kerstmis, vol vreugde, maar vol van die vreugde die van binnen komt.”

Dat was de kerstwens die paus Franciscus vrijdag uitsprak tijdens zijn jaarlijkse kersttoespraak voor de medewerkers van het Vaticaan.

Het gezin, een groot juweel

Hij vroeg de Vaticaanse medewerkers om “goed te zorgen voor het werk, opdat het ten goede komt van het juiste”. Ook vroeg hij hun expliciet goed te zorgen voor het gezin, “het grote juweel, want God heeft ons tot een familie geschapen”.

“Het beeld van God is het huwelijk, man en vrouw, vruchtbaar”, voegde de paus toe. En net als eerder die week tijdens de ochtendmis in Casa Santa Marta riep hij de aanwezigen op “zich te vermenigvuldigen, kinderen te krijgen, voort te gaan”.

Vrede in het hart

Bovendien riep de paus iedereen op te gaan biechten: “Laten we ons hart dit kerstfeest een grote schoonmaakbeurt geven, om in vrede en gelukkig te leven.”
Franciscus wenste de Vaticaanse medewerkers dan ook een “zalig Kerstmis toe in het hart, in het gezin en ook in het geweten”.

“Wees niet bang om vergeving te vragen als er iets op jullie geweten drukt; zoek een goede biechtvader en doe aan een grote schoonmaak.”

Kerstmis, voegde de paus toe, “is een mooie kans om vrede te sluiten, ook in onszelf.”